Fokken

moeder van de blije doesjes

Romy, de moeder van de Blijedoes

Dit is de pagina die onze betrokkenheid weergeeft wat voor u, bezoeker van onze site, of mogelijk nieuwe puppy eigenaar belangrijk kan zijn.

Wij, Bianca en Theo den Engelsen fokken Nederlandse Schapendoesjes.
Met Romy is de Blijedoes begonnen en dit mooie doesje heeft 3 nestjes gehad. Hier hebben we ons Maantje zelf van gehouden. Van Maantje hebben we 1 nestje gehad en daar hebben we Avi uit gehouden en van dit lieve doesje hebben we in 2010 een nestje gehad van 8 pupjes. Daaruit is Meintje bij ons gebleven. Het tweede nestje van Avi was in april 2014 en het derde nestje en tevens laatste nestje in mei 2015, Meintje heeft op 16 mei 2015 haar eerste nestje gehad met 5 reutjes en 1 teefje.

Wat wij belangrijk vinden is dat we een reu kiezen die voor onze teefjes  qua karakter aansluit op onze doesjes.

De pupjes groeien op in een huiselijke sfeer. DSC_0757
Wij zorgen voor de  onderzoeken die nodig zijn om een zo gezond mogelijk ras voort te brengen en uiteraard voor de nodige papieren.
En hierbij bedoelen we oogonderzoeken bij de reu en de teef, en een geschikt verklaring van de rasvereniging. Voor de loopsheid nemen we al onze voorzorgsmaatregelen voor de moeder, zoals een wormkuur en een optimale conditie.

We fokken  volgens de regels van De Schapendoes Club,
die is aangesloten bij de Raad van Beheer.DSC
Wij zorgen voor een ruimte voor moeder en pupjes waar rust erg belangrijk is, vooral in de eerste weken, daarna is puppen bezoek zeer welkom en erg belangrijk voor de socialisatie. Onze pupjes gaan pas naar de nieuwe eigenaren als ze  8 weken zijn, en ze zijn dan ingeënt en 4x ontwormt, gechipt en een DNA profiel, hebben een stamboom van de Raad van Beheer en een Internationaal paspoort.
Ze zijn gewend aan bezoek en zijn heel vrij met kinderen.

stel lekkere doezen bij elkaar

stel lekkere doezen bij elkaar

Voor ons is een goed gevoel over de nieuwe eigenaren van zeer groot belang.
Wij zijn een heel zorgvuldige en liefdevolle fokker en zijn zeer trots op ons ras en pupjes en uiteraard kritisch naar de nieuwe eigenaren.
Hierdoor hebben wij nog steeds heel goed contact met de meeste Blijedoes eigenaren wat we erg op prijs stellen.
Af en toe organiseren we spontaan weer eens een familie dag met bos of strand wandeling om over onze belevenissen en ervaringen te praten. Dit vinden ook de doezen helemaal te gek. Opmerkelijk is ook zeker het bezoek met een grote groep Doezen aan een restaurantje of strandtent, als je weg gaat dan snappen ze niet dat er zoveel bij elkaar waren.
Begrijpelijk ze zijn moe, drinken wat en rusten even heerlijk uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.